Draagarmstelling onderdelen

Draagarmstelling draagarm

De draagarm van een draagarmstelling is meestal een horizontale stalen drager, er bestaan ook draagarmstellingen met schuine draagarmen. De lengte van de draagarmen kan vrij gekozen worden. De lengte van de draagarmen zullen gekozen worden a.h.v. het te stockeren materiaal. Zo zal een draagarmstelling voor houten platen langere draagarmen hebben dan een draagarmstelling voor buizen. Draagarmen worden op de verticale staander vastgemaakt via een boutverbinding, gelast of via een inhaaksysteem. De afmetingen van de draagarmen bij een lichte draagarmstelling zijn kleiner dan bij een zware draagarmstelling. De draagarmen kunnen bestaan uit profielstaal maar ook uit een metalen koker. Standaard lengtes van de armen liggen tussen 40cm, 80cm en 100 cm.

Draagarmstelling verticale staander

De verticale staander van een draagarmstelling bestaat meestal uit een gelakt en gegalvaniseerd IPE-profiel. De afmetingen van de staander, zal bepaald worden door de totale belasting dewelke de stelling moet dragen. Verticale staanders zijn te verkrijgen in verschillende hoogtes. Ze worden bijeengehouden door horizontale verbindingsstukken en kruisschoren. Bij een dubbele draagarmstelling zal de staander zwaarder zijn dan bij een lichte draagarmstelling. De staanders zijn voorzien van een draagarmstelling-voet.

Draagarmstelling kruisschoor

De kruisschoor is een metalen tussenstuk dat geplaatst worden tussen 2 verticale staanders. Het zorgt voor extra stabiliteit tussen 2 staanders van een stelling.

Horizontale schoor

De horizontale schoor is een metalen verbindingsstuk ( plaatstaal )  dewelke moet zorgen voor extra stabiliteit. Ze worden meestal extra geplaatst bij een hoge draagarmstelling.

Boutverbinding

Een boutverbinding is een draagarmstellingverbinding waarbij de verticale staander en de draagarmen d.m.v. bouten aan elkaar vastgemaakt worden. Dankzij de op regelmatig voorziene afstand voorgeboorde gaten in de verticale staander, is het mogelijk de afstand tussen de draagarmen zelf te kiezen. Er kan ook gekozen worden voor een draagarmstelling met inhaaksysteem en gelaste draagarmen.

Draagarmstelling voet

De voet van een draagarmstelling bestaat uit een gecoat metalen profiel. De voet van een zware draagarmstelling zal bestaan uit een IPE profiel, bij een lichte draagarmstelling zal de voet bestaan uit metalen kokerstaal. De voet van een draagarmstelling wordt vastgemaakt aan de verticale staanders. De neus van de voet kan voorzien zijn van een bandenbescherming voor stapelaars & heftrucks. Bij een dubbelzijdige draagarmstelling zal een dubbele voet voorzien worden.

Offerteaanvraag draagarmstelling