Draagarmstelling verbindingen

Er zijn verschillende mogelijkheden om de verschillende profielen met elkaar te verbinden. Afhankelijk van het type stelling ( licht, half-zwaar of heavy ) zal een verbinding plaatsvinden.

Draagarmstelling met gelaste armen

Een draagarmstelling met gelaste armen zal meestal gebruikt worden bij een lichte draagarmstelling. De draagarmen worden tijdens het fabricageproces eenvoudig gelast aan de verticale staander. Het nadeel van dit systeem is dat de draagarmen niet kunnen verplaatst worden, het voordeel is dat het een goedkope draagarmsteling is en dat deze bijna kant-eb-klaar kan geleverd worden.

Draagarmstelling inhaaksysteem

Een draagarmstelling met inhaaksysteem zal meestal gebruikt worden bij een semi-zware of halfzware draagarmstelling. De draagarmen worden eenvoudig manueel ingehaakt in voorziene openingen in de verticale staander. Het is een flexibel systeem dat zelf kan geplaatst worden ( volgens voorschrift fabrikant ) en makkelijk kan afgebroken worden en worden verplaatst in een magazijn of atelier.

Draagarmstelling met geboute armen

Een draagarmstelling met boutsysteem zal meestal gebruikt worden bij een zware of heavy draagarmstelling. De armen kunnen recht tegen de staanders gebout worden. Er worden op regelmatige afstand gaten voorzien om de hoogte tussen de draagarmen makkelijk zelf te kunnen kiezen. Zware draagarmrekken zijn de duurste oplossing en worden meestal door de leverancier geplaatst. Dit systeem biedt ook veel mogelijkheden om verschillende etages te voorzien tussen de stellingen en eventueel te werken met tussenvloeren en vloerplaten.

Offerteaanvraag draagarmstelling