Draagarmstelling opties

Elke draagarmstelling kan voorzien worden van extra opties om de ideale stelling te verkrijgen. Opties worden voorzien a.h.v. de handeling of het te stapelen goed.

Voetsteunen met afgeronde neus

Voetsteunen van draagarmstellingen zijn meestal uitgevoerd in metalen IPE-profielen. Het nadeel is dat de neus van dergelijke profielen schadelijk kan zijn voor de banden van bijvoorbeeld een heftruck. Daarom is het mogelijk om de bovenzijde van het IPE-profiel om te buigen zodoende een aanraking met banden niet kan leiden tot schade.

Horizontale tussensteunen

Er kunnen tussen de draagarmen extra tussensteunen voorzien worden aan de voorzijde van een draagarmstelling. Dit maakt het mogelijk een draagarmstelling te realiseren voor doorlopende opslag. Deze oplossing wordt toegepast bij een zware draagarmstelling. De tussenstukken maken het perfect mogelijk om zware stukken te stapelen zoals kisten, paletten enz... De regel is wel dat alles eerst op een pallet gestapeld wordt en dan past op de draagarmstelling, tenzij men kiest voor extra roosters.

Extra roosters

Extra roosters kunnen geplaatst worden tussen de draagarmen. Dit maak de stapeling van goederen met verschillende afmeting en doorlopende opslag mogelijk. De roosters bestaan meestal uit gegalvaniseerd staal. Ze worden ook rooster legborden genoemd of roosterlegborden. De gaaswijdte kan gekozen worden a.h.v. de te stapelen goederen.

Kruisschoor

Indien gewenst kunnen extra kruisschoren geplaatst worden, deze zorgen voor extra stabiliteit van een draagarmstelling.

Opzetnok of eindstop

Een eindstop wordt geplaatst aan het einde van de draagarm en voorkomt het vallen. Buizen bijvoorbeeld hebben niet meer de mogelijkheid om van de draagarmen af te rollen dankzij dit eindstuk.

Gegalvaniseerd staal

Een draagarmstelling in gegalvaniseerd staat is ideaal om buiten te plaatsen. Ze zijn extra beschermd tegen roest en extreme weersomstandigheden. Ze kunnen ook geplaatst worden met een dak.

Offerteaanvraag draagarmstelling