De enkelvoudige of enkelzijdige draagarmstelling

Een enkelzijdige draagarmstelling met rechte draagarmen is een zelfdragende rek met draagarmprofielen die haaks staan t.o.v. de verticale staanderprofielen. Ze zijn staan in een hoek van 90° t.o.v. de verticale warmgewalste en verzinkte IPE staanders / profielen. Dit soort magazijnrek is ook verkrijgbaar met schuine draagarmen.

Enkele draagarmrekken worden vooral gebruikt voor het stockeren van langgoed. Vooral lange buizen, plaatmaterialen en materialen met verschillende hoogste worden geplaatst op een draagarmrek.

Een andere variant is de enkelzijdige draagarmstelling met schuine draagarmen. Bij deze stelling staan de draagarmen schuin t.o.v. de verticale dragers. Zo kunnen bijvoorbeeld ronde buizen dewelke opeengestapeld worden niet van de draagarmstelling afschuiven. Een variant is de dubbelzijdige draagarmstelling, dit zijn 2 enkele stellingen tegen elkaar geplaatst.

De afmeting van de staanders en armen worden bepaald door te stockeren materiaal. Draagarmen kunnen op verschillende hoogtes geplaatst worden, ideaal voor de stockage van materialen met verschillende hoogtes. ( vaten, rollen, containers, kisten, spoelen, coils, … )

Een enkelvoudig rek kan perfect tegen een muur geplaatst worden, een dubbelzijdig rek, staat vrij in het magazijn, loods of atelier. Er bestaan verschillende soorten draagarmstellingen.

Offerteaanvraag enkelzijdige draagarmstelling