De dubbele of dubbelzijdige draagarmstelling

De dubbelzijdige draagarmstelling kan uitgevoerd en geplaatst worden als lichte draagarmstelling of als zware draagarmstelling. Ze zijn geschikt om lichte goederen als zware goederen te plaatsen van verschillende afmetingen.

Het zijn stevige warmgewalste profielen met een groot draagvermogen van verschillende lange materialen zoals langgoed in de vorm van kokers, buizen, latten, balken enz… of ze zijn ideaal geschikt om plaatmaterialen te stockeren.

De dubbelzijdige draagarmstelling is langs 2 zijden manueel bereikbaar of via de heftruck. Het is een opstelling dewelke niet tegen de muur kan geplaatst worden. Een dubbele draagarmstelling zal eerder in het midden van een magazijn, atelier, loods… geplaatst worden. Men noemt deze stelling ook wel de vrijstaande draagarmstelling.

Via het extra plaatsen van roosters, armbruggen kunnen ze ook dienen als dubbelzijdige draagarmstelling voor doorlopende opslag.

Een dubbelzijdige draagarmstelling, is opgebouwd door op regelmatige afstand geplaatste verticale steunen of profielen. Zij zijn voorzien van een stevige voet. Op de verticale steunen worden de draagarmen langs 2 zijden geplaatst. De draagarmen worden ingehaakt, gelast of gebout op de steunen, de verbinding is afhankelijk van de soort draagarmstelling. Om de stabiliteit te garanderen, worden tussenschotten geplaatst en kruisverbanden.

Staanders en draagarmen van de dubbele stelling worden meestal afgewerkt met epoxy polyester poedercoating.

De dubbelzijdige draagarmstelling kan ook buiten geplaatst worden mét of zonder dak. Ze kunnen daar ook uitgevoerd worden als enkele of dubbelzijdige dennenboom draagarmstelling.

Offerteaanvraag dubbelzijdige draagarmstelling