Lichte draagarmstelling

Onder de lichte draagarmstelling wordt een stelling verstaan voor het stapelen en stockeren van ( verpakte ) lichte goederen en materialen. De metalen profielen van de stelling worden afgewerkt met een epoxy polyester poedercoating of gebruikt als verzinkte en lichte draagarmstelling voor buiten. Ze kunnen in één lakkleur of in verschillende kleuren uitgevoerd worden volgens de eisen van de klant.

De afmetingen van de steunen worden bepaald door de last

De dimensie / afmetingen van de verticale steunen en draagarmen bepalen het draagvermogen. Dit kan gaan van enkele kilo’s tot enkele honderden kilo's draagvermogen. Een lichte draagarmrek, kan geplaatst worden via verschillende verbindingen. Ingehaakte draagarmstellingen kunnen snel afgebroken, verplaatst en terug opgesteld worden in een magazijn. Het is een zeer modulair rekkensysteem. Zeer eenvoudige en lichte draagarmstellingen kunnen ook gelast verkregen worden. Ze worden bijna kant-en-klaar in het magazijn geplaatst.

Horizontaal stapelen van langgoed 

De lichte draagarmstelling is uiterst geschikt voor het horizontaal stapelen van kort en licht langgoed zoals buizen ( PVC buizen, aluminium buizen, koperbuizen, aluminium kokers… ) of lange lichte balken zoals houten balken, kunststof profielen enz… maar ook kleine lange houten platen en planken kunnen perfect gestapeld worden met de stapelaar of heftruck. Ook kleine, korte goederen met verschillende afmetingen kunnen perfect geplaatst worden op een lichte draagarmstelling. Dankzij roosters en platforms verkrijgt men een doorlopende draagarmstelling voor doorlopende opslag.

Enkelvoudige en dubbele stelling 

De stelling kan geplaatst worden als enkelzijdige lichte draagarmstelling of als dubbelzijdige lichte draagarmstelling en kunnen eventueel voorzien worden van tussenstops en eindstops op de voet en draagarmen van het magazijnrek.

 Afmetingen lichte draagarmstelling

De lengte van de draagarmen kan zelf gekozen worden. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor een smalgangstelling waarbij de draagarmen zeer kort zijn. De staanderhoogtes zijn meestal beperkt tot 2000 mm - 3.000 mm. De lengte van de draagarmen gaan van 400 mm - 800 mm. Verschillende opstellingen, hoogtes en lengtes zijn op aanvraag verkrijgbaar. Het draagvermogen van een lichte draagarm gaat meestal tot maximum 200kg. De armen zijn verstelbaar tussen 50mm – 100mm.

Geschikt voor elke werkplaats 

De lichte draagarmstelling is geschikt als magazijnrek in een atelier, loods, magazijn, warehouse, industriële werkplaats, archief enz..

Meestal wordt een lichte draagarmstelling gebruikt voor handbediening.

Offerteaanvraag lichte draagarmstelling