Zware draagarmstelling

Onder de heavy duty of zware draagarmstelling wordt een stelling verstaan voor het stapelen en stockeren van ( verpakte ) zware goederen en materialen. De metalen profielen van de stelling worden uitgevoerd met een epoxy polyester poedercoating of als verzinkte zware draagarmstelling voor buiten. Ze kunnen in één lakkleur of in verschillende kleuren afgewerkt worden.

Steunen en draagarmen van zware draagarmrekken 

De dimensie / afmetingen van de verticale steunen en draagarmen bepalen het draagvermogen. Dit kan gaan van enkele honderden kilo’s tot enkele tonnen. De verbinding tussen de draagarmen en de steunen worden bij dit magazijnrek voor zware materialen gebout uitgevoerd of ze worden aan elkaar gelast. Geboute draagarmstellingen kunnen snel afgebroken, verplaatst en terug opgesteld worden in een magazijn. Het is een zeer modulair zwaar rekkensysteem.

Stapelen en stockeren van zware lasten

De draagarmstelling voor zware goederen is uiterst geschikt voor het horizontaal stapelen van zwaar langgoed parketten zoals zware buizen ( aluminium buizen, koperbuizen, aluminium kokers… ) of zware lange balken zoals houten balken, metalen balken ( balkstaal ) enz… maar ook lang plaatmateriaal ( metalen platen, houten platen ) kunnen perfect gestapeld worden met de stapelaar of heftruck. Ook het stapelen van paletten, vaten, spoelen, motoren, kisten, constructieonderdelen, bouwmaterialen… is geen probleem op dit zwaar magazijnrek.

Enkelvoudige zware draagarmstelling vs dubbelzijdige zware draagarmstelling

De zware stelling kan geplaatst worden als enkelvoudige zware draagarmstelling of als dubbelzijdige zware draagarmstelling en kunnen voorzien worden van tussenstops en eindstops op de draagarmstelling voet en arm.

Afmetingen zwaar draagarmrek 

De lengte van de draagarmen kan zelf gekozen worden. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor een smalgangstelling waarbij de draagarmen zeer kort zijn. De staanderhoogtes zijn meestal beperkt tot 2000 mm - 7.000 mm. De lengte van de draagarmen gaan van 800 mm – 1.500 mm. Verschillende opstellingen, hoogtes en lengtes zijn op aanvraag verkrijgbaar. Het draagvermogen van een zware draagarm gaat meestal tot maximum 650 kg. De armen zijn verstelbaar van 100mm – 200mm.

Geschikt voor tal van magazijnen 

De zware draagarmstelling is geschikt als magazijnrek in een industriegebouw, industrieel magazijn, atelier, loods, magazijn, warehouse enz..

Machinale bediening 

Meestal wordt een zware draagarmstelling gebruikt voor machinale bediening door een heftruck, stapelaar of door middel van kraanbediening.

Offerteaanvraag zware draagarmstelling